DEMOKRATIN - EKONOMIN ? vs DEMOKRATUR ?

Löpsedel
Tankesmedjan Dialog
inlägg från bloggen:
Om Sverige NU

DEMOKRATIN - EKONOMIN ? vs DEMOKRATUR ?

PÅ tal om
KOMMUN EKONOMIN, REGION EKONOMIN, SVERIGES EKONOMI, m.fl. ekonomier i världen,
som är helt ur fas. Det är farligt, när finansvärlden och vapenindustrin är på väg att styra världens utveckling!

Back to BASIC. JA, det är rör sig om plus och minus, som vi fick lära oss i småskolan, som det hette på den tiden, eller något pedagogiskt, som vi lärde oss mycket av var t.o.m. även att läsa "Spara och Slösa".

Tänk om ANSVARET, tagit lärdom av detta eller visat respekt för medborgarna genom kanske t.o.m. mer än ca. 2 veckor vart 4 fjärde år innan valdagen bry sig om oss.

En KONTINUERLIG TRANSPARENT DIALOG med medborgarna är utvecklande, vilket är DEMOKRATI. Gör man inte detta så är det rätta ordet DEMOKRATUR!

Jag skulle vilja föreslå i ett medborgarförslag i min kommun eller du gör det i din kommun kvällskurser med kunskap på vår fritid om offentlig ekonomi för intresserade kommuninvånarna och intresserade politiker. F.ö. jag läste själv 2 betyg i Nationalekonomi på det viset, som var mycket lärorikt, intressant och motiverat av alla deltagarna.

Det skulle vara roligt, att höra era åsikter om mitt förslag och på detta sätt öka medvetande graden. Vad säger och tycker du och ni alla som läser detta, om mitt förslag och om vi sprider det runt i hela landet, som förslag från oss medborgare?

Med anledning av vad DN skrev här nedan, skulle förslaget för med kvällskurser i offentligekonomi för medborgare och politiker kanske inte vara fel för den hållbara samhälls utvecklingen, där vi alla är delaktiga?

Bara hälften av svenskarna svarar rätt på enkla finansiella frågor och räkneexempel, enligt en undersökning från Finansinspektionen. Testa själv och se hur många frågor du klarar!

Läs mer på tillhörande blogg om Sverige: Klicka här

Skriv på forumet vad du tycker om detta eller något annat aktuellt ämne .

Klicka här >> Forum 

___________________________  
Vi har placerat bloggen Dialog Kristianstad i Kristianstad bloggkartan.se Läs även andra bloggares åsikter :, , , , , , , , , , , , ,   Powered by Disqus